KARAMELLÁS - DIÓS SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.02.04.
  • 9

Hozzávalók:
50 dkg datolya, amit előző este vízben beáztatunk! Másnap leöntjük róla a vizet és pépesítjük.Piskóta:12 dkg tápióka keményítő8 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)2 dkg útifűmaghéj őrlemény4 dkg Naturbit köles liszt (ITT)1 cs sütőpor2 ek édesítő15 dkg datolya - pépesített15 dkg olvasztott mentes csokoládé2 dkg holland kakaópor3 dl vízKrém 1:30 dkg datolya - pépesített20 dkg darált dió1 dl Schlagfix - natúr tejszínKrém 2:20 dkg datolya krém1 dl Schlagfix - natúr tejszín10 dkg darált dió3,5 dkg holland kakaóporízlés szerint édesítő+ mentes olvasztott csoki a tetejére+ dió a szóráshozElkészítés:A piskótához a száraz összetevőket elkeverjük, majd hozzáadjuk a datolya krémet és csokit, elkeverjük, majd hozzákeverjük a vizet.Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.A krémeket egyszerűen csak kikeverjük, így lesz 2 fajtánk. Majd ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, először megkenjük a sima datolyás - diós krémmel, majd megkenjük a kakaós krémmel. Majd rátesszük a piskóta tetejét. Csokival borítjuk és dióval megszórjuk.