DIÓS HÁROMSZÖGEK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.02.05.
  • 3

Hozzávalók:17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)12,5 dg tápióka keményítő1,5 dkg útifűmaghéj1,5 dg útifűmaghéj őrlemény2,5 ek édesítő (1:4)1 cs sütőpor4 dl víz2 ek citromléTöltelék:kb 20-25 dkg darált dió édesítve2 ek cukormentes baracklekvár+ olaj a kenéshez+ barna rizsliszt anyújtáshozElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuka
vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk téglalap alakba, majd felvágjuk háromszögekre.A háromszögek széleit felhajtjuk, majd megtöltjük a a dióval, amit előzőleg kikevertünk a lekvárral. Majd sütőpapíros tepsire tesszük. Széleit olajjal lekenjük véonyan, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.