"SAJTOS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.01.20.
  • 8

Hozzávalók:30 dkg Mester házi enyérliszt4 gr porélesztő2 kk só1 csapott ek útifűmaghéj5 dkg puha margarin7,5 dkg Koko Dairy free natúr joghurt10 dkg reszelt növényi sajt10 g Orgran tojáspótló (ITT) + víz1,7 dl víz+ rizstejszín és olaj keveréke a kenéshez+ reszelt növényi sajt a szóráshoz+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikvert tojáspótlót és a margarint, növényi sajtot , majd
eldolgozzuk benne, végül a vizet is hozzáadjuk és jól kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk..ezt ismételjük háromszor. Majd az utolsó hajtogatás után kb 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a rizstejszínes olajjal, majd megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.