OROSZKRÉM SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.01.06.
  • 5

Hozzávalók:Piskóta:20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)6,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg Tápióka keményítő1 cs sütőpor3 ek édesítő (1:4)3,5 dl víz2 ek citromléKrém:1 l kókusztej3 cs vaníliás pudingpor12,5 dkg Naturbit barna rizslisztízlés szerint édesítő2 dl Schlagfix natúr tejszín habnak felverve1 db narancs reszelt héj+ 3,5 dl Schlagfix natúr tejszínElkészítés:A piskótához a száraz anyagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan kikeverjük. Szilikon fomrába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihúlni.A krémhez a kókusztejet kikeverjük az édesítővel, barna rizsliszttel és vaníliás pudingporral, majd sűrűre főzzük, belekeverjük a tisztított narancs héját, elkeverjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínhabot felverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Majd a piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Tetejét is megkenjük vele, majd a habot felverjük és ízesítjük, és díszítjük vele a sütit.