MÉZES KRÉMES - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.01.13.
  • 9

Hozzávalók:30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)15 dkg Natrubit tápióka keményítő30 g útifűmaghéj őrlemény15 g útifűmaghéj2 kk mézes fűszerkeverék Naturbit (ITT)1 cs sütőpor6 dl víz3 ek citromlé5 dkg édesítő (1:4)Krém:1,5 l rizstej4 cs vaníliás pudingpor15 dkg Naturbit rizsdara2,5 dl rizstejszínízlés szerint édesítő (én kb 7-8 dkg ot tettem bele)+ tetejére olvasztott mentes csokoládé+ barna rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük a lapokhoz, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és négy részre osztjuk.Mind a négy részt téglalap alakba kinyújtjuk (én nagyobb tepsit használtam), majd egyenként megsütjük.A krémhez a hozzávalókat kikeverjük - kivétel a rizstejszín - majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a rizstejszínt.Majd ha kisültek a lapon, és meghült a krém, akkor rétegezzük, a tetejét pedig csokival bevonjuk.Egy éjjelt hagyjuk, hogy összeálljon.