HAMIS BURGONYÁS - "VAJAS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.01.24.
  • 7

Hozzávalók:55 dkg Mester házi kenyérliszt10 dkg burgonya pehely1 cs porélesztősó15 dkg puha margrin20 gr Orgran tojáspótló (ITT)
+ vízkb 5 dl víz+ rizsliszt a nyújtáshoz+ 5 gr Orgran tojáspótló + víz + 1,5 ek olaj a kenéshez+ 10 dkg margarin - olvasztott a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a edves alapanyagokat és alaposa összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, lekenjük a margarinal, majd ezt még -2-3 szor ismételjük, majd kinyújtjuk kb 2 ujjnyira és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a tojáspótlós keverékkel, majd 1ö80 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.