BABKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.01.21.
  • 6

Hozzávalók:17,5 dkg Naturbit barna rzsliszt (ITT)12,5 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)10 dkg Natrubit köles liszt (ITT)3 ek édesítő30 g útifűmaghéj1 cs sütőpor4 dl víz3 ek citromléTöltelék:10 dkg olvasztott mentes csokoládé10-12 dkg Naturbit kakaóporízlés szerint édesítőrizstejszín+ olaj a kenéshez+ barna rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz anyagaokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Kb . 5-10 percet hagyjuk állni.Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.A kakaóport, olvasztott csokit, édesítőt egy tálba tesszük és annyi rizstejszínt adunk hozzá, hogy sűrűbb kenhető krém legyen.Majd a tésztát megkenjük vele.Majd feltekerjük. Középen hosszába kettévágjuk, majd egymsába fonjuk úgy, hogy a kakaós része legyen felül.Majd sütőpapírral kibélelet kenyérformába tesszük.Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.