VEGÁN TÖLTÖTT KÁPOSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.17.
  • 6

Hozzávalók:1 fej káposzta (én kelkáposztát használtam, puhább állagú )3 doboz lencse (kb 3x400 g)60-70 dg főtt rizssóborspirospaprikaköménymagbabérlevél75 dkg savanyú káposztaHagyma (én ezt kihagytamm mert nem ehetem)Olaj (én ezt is kihagytam )Elkészítés:A káposztát leveleire szedjük, majd megmossuk. A lencsét a rizzsel összegyúrjuk, fűszerezzük.Majd a levelekbe tesszük a tölteléket, becsomagoljuk. A savanyú képosztát átmossuk.A hagymár megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk. (ez a menet nálam kimaradt!!).A káposztát beletesszük a lábasba (a hagymás keverékre), majd köménymagot teszünk bele, pirospaprikát, borsot, majd jól összekeverjük, majd beletesszük a becsomagolt töltelékeket. Beletesszük a babérleveleket 4-5 db-ot, majd felöntjük vízzel. Majd lassú tűzön hagyjuk megfőni.