KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.26.
  • 8

Hozzávalók:1,5 savanyú káposzta1 kg darált hús (sertés)50 dkg rizssóborspirospaprika20 dkg erdélyi szalonna2 fej hagymaőrölt köménymajoranna2 dl rizstejszínolajElkészítés:A savanyú káposztát kimossuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk. Majd olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és megpirítjuk. A rizst megfőzzük. Egy cserépedény egy szalonna darabbal kizsírozunk, majd a káposzta harmadát alulra tesszük, majd rizs és darált hús, rá szalonna darabok (tehetünk még kolbászt is bele), majd ismét rétegek. A tetejét káposztával zárjuk. Majd meglocsoljuk a rizstejszínnel. Letakarva másfél órát sütjük 180 fokon , majd levesszük az edény tetejét és ráteszünk szalonna darabokat. 30 percig így sütjük. Majd tálaljuk.