KÁPOSZTÁS POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.18.
  • 7

Hozzávalók:16,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)12,5 dg tápióka keményítő9,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)1,5 dkg útifűmaghéj1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény30 dkg savanyú káposzta1 cs sütőporkb 3-3,2 dl víz2 ek citromlé+ barna rizsliszt a nyújtáshoz+ olaj a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, levétől kinyomkodott káposztát. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd hajtogatjuk - és ezt ismételjük meg 4-szer, majd kb két ujjnyira inyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tespire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük a tetejét.
180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.