HATLAPOS - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.06.
  • 9

Hozzávalók:30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)12,5 dkg tápióka keményítő7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)3 ek édesítő (1:4)2 dkg útifűmaghéj2 dkg útifűmaghéj őrlemény4,5 dl kókusztej - langyos2 ek citromlé1 cs szalakáli / sütőporKrém:1 l kókusztej / rizstej10 dkg holland kakaóporízlés szerint édesítő10 dkg Koko kókuszmargarin17,5 dkg Naturbit barna rizsliszt2 dl kókusztejszín / rizstejszín+ barna
rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.Majd hat egyenlő részre osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk (én kb 25x25 ös tepsi méretűre), az a lényeg, hogy vékony legyen a lapunk. Ezeket megsütjük.Közben a krém alapaynagait kikeverjük, majd sűrűre főzzük.Ha meghűltek a lapok és a krém, akkor megtöltjük .. Én alufóliát tettem alá, és amikor kész volt, akkor ráhajtottam. Egy éjjel a hűtőbe érdemes tenni, hogy jól összeálljon.