HAMIS TÚRÓS - EPRES SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.08.
  • 4

Hozzávalók:12,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)7,5 dkg tápióka keményítő5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)3 dkg holland kakaópor1,5 dkg útifűmaghéj1 dkg útifűmaghéj őrlemény3 ek édesítő (1:4)3 dl víz2 ek citromlé1 cs sütőporKrém:75 dkg köles túró2 cs vaníliás pudingporízlés szerint édesítő1 - 2
dl rizstejszín1 cs Dr. Oetker zselatinfix ( ha szükséges)+ 35 dkg fagyasztott eper + édesítő + útifűmaghéj+ olvasztott paleo csokoládé a tetejéreElkészítés:A piskóta alapanygait egy tálban alaposan kikeverjük, majd sütőpapíros tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük. Majd ha megsült, akkor kettévágjuk. A köles túrót összeturmixoljuk a többi alapanyaggal, majd a piskóta egyik felére tesszük. Majd rátesszük az epret (amit kiolvasztottunk és összekevertük az édesítővel és útifűmaghéjjal), majd a piskóta tetejét is rátesszük, majd csokival borítjuk. Hagyjuk egy éjjelt piheni, majd másnap tálaljuk.