CSÁSZÁRZSEMLE ÉS "SAJTOS" BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.19.
  • 7

Hozzávalók:15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)15 dkg Naturbit Hajdina (ITT) vagy Barna rizsliszt (ITT)15 dkg tápióka keményítő3,5 dkg útifűmaghéj őrlemény2 dkg útifűmaghéj3 dkg lenmag liszt2-3 kk só1 cs sütőpor6 dl víz3 ek citromlé+ olaj a kenéshez+ reszelt növényi sajt a szóráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk. Majd bagetet és zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük. A zsemlét császárzsemle formázóval megvágjuk. Lekenjük olajjal vékonyan őket. A bagettet megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasztható.