BOSZORKÁNYMÁGLYA SÜTI - VEGÁN MÓDRA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.19.
  • 8

Hozzávalók:Piskóta:20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)7,5 dkg tápióka keményítő1 cs sütőpor3 dkg édesítő3 dl víz2 ek citromlé1,5 dkg útifűmaghéj1,5 dkg útifűmaghéj őrleményKrém:25 dkg natúr gluténmentes gesztenyemasszaízlés szerint édesítőrumaroma2 dl Schlagcreme natúr tejszínTetejére6 dl Schlegcreme natúr tejszín - ízlés szerint édesítjük+ 20 dkg paleo csokoládé olvasztva - 1 dl rizstejjelElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elekverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük, majd sütőpapíros tespibe tesszük. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.Majd kettévágjuk és felcsíkozzuk, ha meghűlt.Egy tálba tesszük az olvasztott csikit, majd a piskóta csíkokat belemártjuk, majd egy tepsibe tesszük a csíkokat, két sorba egymásra. Majd rátesszük a gesztenyés krémet, eloszlatjuk rajta(a gesztenyét kikeverjük az édesítővel, rumaromával és a tejszínnel). Majd az előzőleg felvert édesített habot rákenjük a tetejére. Meglocsolhatjuk még egy kis csokival, majd egy éjjelre a hütőbe tesszük.