BEJGLI 2018 - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOÖR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.12.09.
  • 6

Hozzávalók:20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg Tápióka keményítő (ITT)1,5 útifűmaghéj1,5 útifűmaghéj őrlemény1 cs sütőpor3 dkg édesítő (1:4)4 dl víz2 ek citromléTöltelék:Mákos:10 dkg Darált mák - 15 dkg szilvalekvár - édesítő (ha szükséges)Diós:2 db alma reszelve - fahéj - édesítő - kb 10-15 dkg dió darálva+ köles liszt a nyújtáshoz+ olaj a kenéshezElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk, hagyjuk kb 5-10 percet állni.Majd köles lisztes lapon átdolgozzu, és két részre szedjük.
Téglalap formába kinyújtjuk, majd megtöltjük a mákos töltelékkel, majd a másik tésztát is kinyújtjuk, azt pedig megtöltjük az almás - diós töltelékkel.A tészta két hosszanti szélét ráhajtjuk (hogy a töltelék ne jöjjön ki ), majd a másik oldalról feltekerjük.A bejgli rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszü, olajjal vékonyan lekenjük, majd pedig megszúrlákjuk.180 fokra előmelegített sütőben kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.Hagyjuk, míg teljesen kihűl, majd fogyasztható.