"SAJTOS" CROISSANT (GLUTÉN.TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.11.02.
  • 5

Hozzávalók:20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)5 dg Naturbit Köles liszt (ITT)5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)10 dkg Tápióka keményítő1 cs sütőpor2 ek citromlé4 dl víz2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely1,5 ek útifűmaghéj1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény+ 20 dkg reszelt növényi sajt+ olvasztott matgarin a kenéshez+ olaj a kenéshez+ reszelt növényi sajt a szóráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, és kinyújtjuk, összehajtjuk és ismét kinyújtjuk, majd ezt még kétszer ismételjük. Majd kör alakra kinyújtjuk, vékonyan margarinal lekenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal. Nyolc cikkre vágjuk, majd a vastagabb széléről feltekerjük. Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.