AMERIKAI KRÉMES (GLUTÉN,TEJ, TOJÁS, CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.11.01.
  • 6

Hozzávalók:10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg Mimen tápióka keményítő (ITT)4 ek édesítő1 cs sütőpor1,5 dkg útifűmaghéj1,5 dkg Naturbit útifűmaghéj őtlemény (ITT)3 dkg Holland kakaópor3 dl víz2 ek citromléKrém:3 cs vaníliás pudingporízlés szerint édesítő5 dl rizstej5 dl Schlagcreme natúr habtejszínTetejére3,5 dl Schlagcreme natúr habtejszínízlés szerint édesítő+ holland kakaópor a szóráshozElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, összekeverjük. Majd sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, eloszlatjuk. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)A krémhez a pudingot kikeverjük az édesítővel és a rizstejjel, majd sűrűre főzzük, majd belekeverjük a tejszínt.A megsült és kihűlt piskótára kenjük, majd felverjük a habot, édesítjük,
és rákenjük azt is, majd megszórjuk kakaóporral.Pár órát hagyjuk, hogy jól lehűljön (legjobb egy éjjlre a hütőbe tenni!)