ZSERBÓ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.09.02.
  • 0

Hozzávalók:22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)12,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg Mimen tápióka eményítő (ITT)2 dkg útifűmaghéj1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény (ITT)5 gr sütőpor1,5 ek citromlé3 ek édesítő (1:4)kb 5,5 dl víz+ kb 30 -35 dkg darált édesített dió+ 25 dkg barack lekvár+ olvasztott mentes csokoládé+ köles liszt a nyújtáshozElkészítés:A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól kidolgozzuk. Hagyjuk pihenni kb 15 percet. Majd 3 vagy 4 részre osztjuk. Köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tepsink méretére (nekem 20x20 as volt). Majd sütőpapírral kibéleljüka
tepsit, egy lapot beleteszünk, majd lekvár és dió... így rétegezzük , amíg el nem fogy (felülre tészta kerüljön).Majd 180 fokos sütőben kb 30.40 perc alatt megsütjük.Ha meghűlt, akkor csokival borítjuk.