VANÍLIÁS - EPRES - CSOKIS TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.09.28.
  • 7

Hozzávalók:Piskóta:10 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg Tápióka keményítő3 dkg holland kakaópor1,5 dkg útifűmaghéj1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény4 dkg édesítő (1:4)1 cs sütőpor3 dl víz2 ek citromléKrém:2 cs vanília puding2 dl rizstejszín2,5 dkg édesítő (1:4)1 dl rizstej4 dl Schlagcreme natúr tejszín35 dkg eper (nekem fagyasztott volt)+ olvasztott csokoládé - mentes+ Vitalio gyümölcs snack a díszítéshezElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük. Majd torta formába (nekem 18 cm-es volt) tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. (tűpróba). Hagyjuk teljesen kihűlni, majd három részre vágjuk.A pudingot kikeverjük az édesítővel, rizstejjel és rizstejszínnel. Majd sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk. Két részre vesszük . Az epret leturmixuljok,majd beletesszük az egyik adag vaníliás tejszínbe (ha folyósnak gondoljuk , tegyünk hozzá zselatinfixet).Elkezdjük rétegezni. Egy piskóta, majd epres krém, majd vaníliás krém... Hagyjunk valamennyit a külsejére.Majd 4-5 órát a hűtőben pihentetjük.Majd bevonjuk a maradék krémmel, csokival leöntjük és díszítjük Vitalio gyümölcs snack - kel.