LENMAGLISZTES MESTER ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.09.10.
  • 5

Hozzávalók:35 dkg Mester család házi kenyérliszt2 dkg tápióka keményítő3 gr útifűmaghéj1,5 dkg lenmagliszt2 kk só4 gr porélesztőkb 3,6 - 3,7 dl víz2 ek olaj+ olaj a kenéshez+ lenmag a szóráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és avval is összedolgozzuk. 6 részre osztjuk. Majd nedves kézzel zsemléket formázunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal lekenjük és megszórjuk lenmaggal. 50 fokon kb 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.