SÓS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.08.15.
  • 8

Hozzávalók:20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)10 dkg Tápióka keményítő5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)2 dkg utifűmaghéj2 dkg útifűmaghéj őrlemény1 cs sütőpor12 g só (ennyi elég, mivel a tetejére dekor só kerül!)5,5 dl víz2,5 ek citromlé / almaecet+ olaj a kenéshez+ dekor só a szóráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk, kb 5-10 percet pihentetjük.Majd lisztes lapon (én köles lisztet szórtam alá), kör alakba kinyújtjuk, majd 8 részre végjuk. Szélesebb részüknél fogva feltekerjük, kiflit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk dekor sóval.180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.