"SAJTOS" KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.08.28.
  • 9

Hozzávalók:30 dkg Mester család házi kenyérliszt2 dkg köles liszt2 dkg tápióka keményítő1 csapott evőkanál útifűmaghéj2 kk só5 gr porélesztő3,5 dl víz1,5 ek olaj+ olaj a kenéshez+ reszelt növényi sajt a szóráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk, majd az olajat is, és avval is jól összedolgozzuk.Egy formát kiolajozunk, vagy használhatunk szilikon formát is - ezt ugye nem kell olajozni, majd beletesszük a tésztát. Tetejét elegyengetjük, majd lekenjük olajjal, bevagdossuk és megszórjuk a sajttal.50 fokon kelesztjük 40 percet, majd kb 35-40 perc alatt megsütjük.