ARANYGALUSKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.08.17.
  • 1

Hozzávalók:25 dkg
Naturbit barna rizsliszt (ITT)10 dkg Tápióka keményítő10 dkg
Naturbit köles liszt (ITT)2 dkg utifűmaghéj2 dkg útifűmaghéj őrlemény1 cs sütőpor2 ek édesítő (1:4)5,5 dl víz2,5 ek citromlé / almaecet+ olaj a kenéshez+ kb 25 dkg darált édesített dióSodó:5 dl kókusztej1,5 dl Schlagcreme natúr növényi tejszínÍzlés szerint édesítő+
Naturbit köles liszt (ITT)
a nyújtáshoz+ kókuszolaj a kenéshezElkészítés:A tésztához a száraz akapanyagokat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Enyhén köles lisztes lapon kinyújtjuk kb 1 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk pogácsa szaggatóval.Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, aljára szórunka
dióbol, majd egy sorba teszünk a tészta korongokból, majd vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk dióval, majd ismételjük, amíg el nem fogy. 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.A sodóhoz a pudingot, édesítőt és kókusztejet kikeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a tejszínt (nem kell felverni!).Majd tálaljuk :)