BURGONYAPELYHES POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.05.01.
  • 2

Hozzávalók:40 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék10 dkg burgonyapehely2 kk só1 cs porélesztő2 db tojás20 dkg Joya növényi joghurtkb 3 - 3,5 dl víz+ 1 db tojás a kenéshez+ szezámmag a szóráshoz+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a joghurtot, eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk, majd egy órát meleg heéyen pihentetjük.Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk..és ezt háromszor ismételjük. Majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük. Felvert tojással lekenjük, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.