"SAJTOS" ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.04.30.
  • 8

Hozzávalók:50 dkg Mester házi kenyérliszt1-2 kk só1 cs porélesztő2 dkg tápióka keményítő2 dkg köles liszt5 gr bambuszrost8 gr útifűmaghéj5,5 dl víz2 ek olaj+ olaj a kenéshez+ reszelt növényi sajt a tetejéreElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, kigyúrjuk. Majd hozzáadjuk az olajat és összedolgozzuk vele. 6 részre osztjuk, majd zsemléket formázunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük. lekenjük olajjal és megszórjuk a növényi sajttal. 50 fokon 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.