KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.04.03.
  • 2

Hozzávalók:20 dkg Naturbit Barna rizsliszt10 dkg Naturbit köles liszt3 dkg Tápióka keményítő2,5 dkg Útifűmaghéj1 dkg Útifűmaghéj őrlemény1,5 ek édesítő (1:4)1 cs sütőpor2 ek citromlé4 dl víz+ olaj a kenéshez+ barna rizsliszt a sodráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd kb 5 percet pihentetjük. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és három részre szedjük. Kisodorjuk, majd összefonjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajjal lekenjük és kb 50 perc alatt 180 fokon megsütjük.