CSUPA CSOKI TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.04.01.
  • 8

Hozzávalók:Piskóta:15 dkg Naturbit barna rizsliszt10 dkg Naturbit köles liszt3,5 dkg tápióka liszt4 ek édesítő (1:4)1 cs sütőpor1 dkg útifűmaghéj0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény1 ek olaj2 ek kakaópor2,75 dl víz1,5 ek citromléKrém:3 ek kakaóporízlés szerint édesítő6 - 8 dkg Naturbit barna rizsliszt10-15 dkg mentes csoki4 dl rizstej3 dl rizstejszín+kb 15 dkg mentes csoki a bevonáshozElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és jól kikeverjük, majd egy 18 cm-es tortaformába tesszük, és kb 25-30 perc alatt megsütjük.A krémhez a rizstejben elkeverjük az édesítőt és a kakaóport,
barna rizslisztet, majd sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a csokit és a rizstejszínt, és hagyjuk, hogy egyenletes állaga legyen.Majd ha megsült a piskóta és kihűlt, akkor 3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. (a formába téve, csatos formát érdemes használni). Majd a tetejét csokival borítju. Egy éjjelre a hütőbe tesszük, majd másnap az egészet beborítjuk csokival, és a maradék krémmel díszítjük.