BAGEL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.04.26.
  • 7

Hozzávalók:22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt10 dkg Naturbit Köles liszt10 dkg Tápióka keményítő1-2 kk só1 cs sütőpor3 dkg útifűmaghéj1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény5 dl víz2 ek citromlé+ olaj a kenéshez+ szezámmag+ Naturbit barna rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan összedolgozzuk.Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb 3 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk (én fánk szaggatóval csináltam).Közben vizet forralunk, majd amikor felforrt, akkor a bageleket beletesszöük, kb 1-2 perc alatt fel is jön majd a víz tetejére, ekkor kivesszük és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük vékonyan olajjal, majd megszórjuk szezámmaggal.180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.