KÖLES TÚRÓS - ERDEI GYÜMÖLCSÖS PITE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.03.16.
  • 9

Hozzávalók:15 dkg Naturbit barna rizsliszt5 dkg Naturbit köles liszt5 g sütőpor10 dkg eritrit2 ek citromlé1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény1 dkg útifűmaghéj4 dkg tápióka keményítő3 dl vízTöltelék:8-10 dkg kölesédesítőcitromlé2 ek rizstejszín1-2 ek vanília aroma+ 20 dkg erdei gyümölcs - fagyasztott
+ útifűmaghéj őrlemény+ olaj+ barna rizslisztElkészítés:A köles megfőzzük 3 - 4 szeres vízben (szinte szétfőjjön), majd kikeverjük a többi alapanyaggal.A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd beletesszük a pite formába . Majd körülvágjuk, lenyomkodjuk. A megfőtt , kihűlt köles túrót beletesszük, elegyengetjük. Majd az előzőleg kiolvasztott erdei gyümölcsöt kikeverjük az útifűmaghéjjal, hogy a nedvességet felvegye, majd a kölesre tesszük. A maradék tésztából díszeket csinlunk a tetejére, majd vékonyan leolajozzuk. 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.