SOMLÓI GALUSKA - BARNA RIZSLISZTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.02.22.
  • 3

Hozzávalók:Piskóta:20 dkg Naturbit barna rizsliszt3 g bambuszrost2 dkg tápióka keményítő2 ek édesítő (1:4)1 cs sütőpor2 dkg útifűmaghéj3 dl víz2 ek vanília aroma1 kk citromléKrém:csokis:5 dl rizs vagy kókusztej1,5 dl rizstejszínízlés szerint édesítő2,5 ek holland kakaóporkb 6-7 ek barna rizslisztvaníliás krém:5 dl rizs vagy kókusztej1,5 dl rizstejszínízlés szerint édesítő3 ek vanília aromakb 6-7 ek barna rizsliszt+ mentes csokoládé+ rumaroma+ darált dió+ növényi cukormentes tejszínElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan kikeverjük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és kb 25-30 perc alatt megsütjük. hagyjuk teljesen kihűlni.A krémhez az alapanyagokat (kivétel rizstejszín) kikeverjük és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt. (Mind a két krémnél így járunk el!).Majd a piskótát felvagdossuk csíkokra, egy tál aljába tesszük egy részét, majd jön a rumaroma és darált dió, majd csokis krém, majd újra piskóta.... vaníliás krém.. amíg el nem fogy.Majd olvasztott csokival befedjük, hagyjuk pár órát állni (vagy egy éjjelt). Növényi tejszínnel tálaljuk.