KAKAÓS CSIGA ÉS MEGGYES TÁSKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR, SZÓJAMENTES)

  • 2018.02.17.
  • 5

Hozzávalók:20 dkg Naturbit köles liszt10 dkg Naturbit barna rizsliszt5 dkg Mimen tápióka keményítő5 dkg Naturbit hajdina liszt10 dkg eritrit30 g útifűmaghéj őrlemény10 g útifűmaghéj1 cs sütőporkb 4,7- 4,9 dl víz1,5 ek citromlé+ 20 dkg meggy (fagyasztott) - ezt kiolvsztjuk, édesítjük, hozzáadunk annyi útifűmaghéjat, hogy zselés legye+ kakaópor - olvasztott mentes csoki - édesítő - rizstejszín keveréke = sűrű massza legyenElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és
citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük, majd két részre osztjuk.Az egyiket kinyújtjuk, majd megkenjük a csokis krémmel, feltekerjük, feldaraboljuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.A másikat is kinyújtjuk, 2 nagy vagy 4 kisebb kockára vágjuk, közepére tesszük a meggyet, majd két két szélét behatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.Vékonyan olajjal lekenjük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.