HÁZI RÉTES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.02.08.
  • 3

Házi rétesHozzávalók:20 dkg mester süteményliszt10 dkg mester házi kenyérliszt1 db tojás5 dkg zsír – puhacsipet só1 kk édesítő (1:4)1 kk almaecet2,4 dl vízTöltelék:4 db közepes almaízlés szerint édesítő20-25 dkg darált dió+ rizsliszt a nyújtáshoz+ 1 db tojás 1 kk olajjal kikeverve a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a zsírt, eldolgozzuk benne,majd hozzá adjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk. Majd egy nagy asztalra terítőt teszünk, errerizslisztet, átforgatjuk a tésztát rajta, majd még egyszer lisztezzük a terítőt. Jó vékonyra kinyújtjuk,amennyire csak lehet. Beletesszük a tölteléket, eloszlatjuk, majd a terítő segítségével feltekerjük.Sütőpapíros tepsire tesszük, majd a tojásos olajjal lekenjük.180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.