ZÖLDBORSÓ LEVES GRÍZGALUSKÁVAL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.01.08.
  • 7

Hozzávalók:1 üveg borsó1 nagy szál répa1 szál fehérrépa1 db hagyma (aki eheti, ha nem akkor 1 db tv paprika)sópirospaprikabors2 l víz1,5 ek rizsliszt - KenyérvarázsolajGrízgaluska:1 db tojás1 kávéskanál margarin7,5 dkg rizsdara1 ek kukoricalisztsóElkészítés:A zöldségeket megmossuk, aprítjuk. A hagymát (paprikát) az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk,pirospaprikázzuk, majd a zöldségeket (borsón kívül) rátesszük, jól átforgatjuk. Majd felöntjük vízzel. Szinte puhára főzzük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a borsót. A rizslisztet kikeverjük a levesből kimért 2 merőkanál lével, elkeverjük, majd visszaöntjük bele. Kissé sűrítjük..A galuska alapanyagait alaposan kikeverjük, 20 percet hagyjuk állni, majd forró vízben kifőzzük.