KÜRTÖSKALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.01.08.
  • 4

Hozzávalók:12,5 dkg barna rizsliszt5 dkg tápióka keményítő10 dkg köles liszt6 dkg útifűmaghéj1,5 ek édesítő (1:4)1 ek citromlé5 gr sütőpor4,5 dl kókusztej+ fahéjas édesítő a forgatáshoz+ barna rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, csíkokat vágunk fel. Majd 3-4
kéztörlő gurigát , vagy sörös dobozokat bevonunk alufóliával, nagyon vékonyan olajozzuk, majd rátekerjük a tészta csíkokat. Majd beleforgatjuk a fahéjas édesítőbe. Sütőpapíros tepsire tesszük. 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.