HAJTOTT "SAJTOS" POGI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.01.11.
  • 6

Hozzávalók:20 dkg Barna rizsliszt9 dkg Orgran gluténpótló4 dkg köles liszt3 dkg tápióka keményítő1 ek útifűmaghéj5 gr porélesztő / 1 cs sütőpor
+ 1 ek citrmolé vagy ecet2 kk só2 db tojás (S)10 dkg margarin - puha2 dl víz+ tojás a kenéshez+ barna rizsliszt a nyújtáshoz+ olvasztott margarin a kenéshez+ reszelt növényi sajtElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni. ( Ha sütőport használunk, akkor pihentessük 10 percet),
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük margarinnal, megszórjuk reszelt növényi sajttal, majd félbe hajtjuk és megismételjük. Majd nyújtunk rajta kb 2 ujjnyira. Majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.