CSOKIS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ, TOJÁS, CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.01.05.
  • 7

Hozzávalók:12,5 dkg barna rizsliszt5 dkg tápióka keményítő10 dkg köles liszt6 dkg útifűmaghéj1,5 ek édesítő (1:4)1 ek citromlé5 gr sütőpor4,5 dl víz+ kakaópor - édesítő - rizstejszín elegye+ barna rizsliszt a nyújtáshoz+ olaj a kenéshezElkészítés:Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd 2 részre szedjük. Mind a kettőt kör alakban kinyújtjuk és 4 (vagy 8, attól függ mekkora kiflit szeretnénk) cikkelyre vágjuk. Majd így kapunk 8 vagy 16 háromszöget. Két darab háromszög lesz egy kifli. Mind a kettőt megkenjük a kakaós krémmel (sűrű krém legyen), majd egymásra tesszük, a kakaós legyen felül. Majd a hosszanti résztől feltekerjük. Kiflit formázunk. Majd az összes tésztával ezt csináljuk. Sütőpapíros tepsire tesszük és vékonyan olajozzuk. 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk, míg teljesen kihűl.