ALMÁS KRÉMES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.01.04.
  • 2

Hozzávalók:50 dkg Mester süteményliszt20 dkg margarin1,5 ek édesítő (1:4)4 gr sütőpor2 ek vanília aroma20 dkg margarin0,75 dl rizstejKrém:0,5 dl rizstej5 dkg margarin1 dl rizstejszín1 ek vanília aroma15 dkg rizsliszt2 ek édesítő (1:4)Töltelék:1,5 kg alma reszelve, majd fahéjjal és szerecsendióval édesítővel párolvaElkészítés:A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd három részre szedjük és kinyújtjuk.Egyenként megsütjük 180 fokon kb 10-15 perc alatt.A krémhez a rizstejet, édesítőt, rizslisztet, vanília aromát összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint és a rizstejszínt.Ha megsültek és meghűltek a lapok, akkor egyet leteszünk, megkenjük az alma felével, majd a krém fele jön, majd egy másik lap, és most krém jön, majd alma, és egy másik lap. Majd ezt hagyjuk 6-7 órát, hogy jól összeálljon. Tálaláskor porédesítővel megszórjuk.