STOLLEN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.21.
  • 3

Hozzávalók:25 dkg Mester süteményliszt5 gr porélesztő2 ek édesítő (1:4)10 gr Orgran tojáspótló + 6 ek víz elkeverve5 dkg Orgran gluténpótlószerecsendiófahéj10 dkg margarin – olvasztott1,55 – 1,65 dl rizstej2 marék mazsoladiabetikus csokoládéaszalt sárgabarack+ olvasztott margarin
a kenéshez+ por édesítő a szóráshozElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük (az aszalványok és csoki is jöhet bele), majd hozzáadjuk a tojáspótlót és margarint, eldolgozzuk, majd a rizstejet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd 30 percet meleg helyen kelesztjük. Majd lisztes lapon átdolgozzuk, kissé kinyújtjuk, majd az egyik oldalt középre hajtjuk és két mélyedést csinálunk, a közepe egy csíkban magasabb legyen.Majd 30 percet újra pihentetjük, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón margarinnal lekenjük, majd megszórjuk porédesítővel.