MESTER BEJGLI - TOJÁSMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.14.
  • 8

Hozzávalók:20 dkg Mester házi kenyérliszt20 dkg Mester süteményliszt1,5 ek édesítő (2:4)1 cs porélesztő8 gr Orgran tojáspótló + 5 ek víz2 dkg Orgran Gluténpótló0,8 dl rizstejszínkb 1,8 dl víz15
dkg zsír+ rizstejszínes olaj a kenéshez+ édesítővel elkevert dió
- kikeverjük rizstejszínnel, hogy ne legyen száraz+ mazsola+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, összemorzsoljuk a zsírral,
majd hozzáadjuk a tojáspótlót (kikeverve vízzel), rizstejszínt és vizet. Jó alaposan kidolgozzuk. Majd hagyjuk pihenni. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk. Két részre szedjük (két rúd lesz). Kinyújtjuk, megkenjük diókrémmel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. (ugyan ezt a másikkal, de abba mazsola is megy). Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejszínes olajjal, megszúrkáljuk, majd kb 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük.