KARÁCSONYI BORKRÉMLEVES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.24.
  • 4

Hozzávalók:0,5 dl fehér – édes – bor1 dl rizstejszín1 db tojássárgájasó1-2 ek édesítő (1:4)fahéj4 dl víz4 dkg Aby házi kenyérlisztElkészítés:A vizet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a fahájjal kikevert édesítőt, sót és elkeverjük. Elkezdjük forralni és közben hozzáadjuk a bort. Majd
a rizstejszínt kikeverjük a tojássárgájával és a liszttel, majd ha felforrt a borral elegyített fűszeres víz, akkor kiszedünk a tejszínes keverékhez egy két merőkanállal, jól kikeverjük, majd szép lassan adagolva a leveshez öntjük, és alaposan kikeverjük. Hagyjuk még pár percig főni, míg sűrűsödik, majd tálalható.