KARÁCSONYI ALMÁS - DIÓS PITE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.14.
  • 3

Hozzávalók:12,5 dkg Mester süteményliszt27,5 dkg Mester mézes süteményliszt5 gr sütőpor10 dkg margarin10 dkg rizstejszín2 ek édesítő (1:4)1 ek utifűmaghéjSzükség szerint víz+ rizsliszt a nyújtáshozTöltelék:3 db alma lereszelvekb 10-15 dkg dió - daráltízlés szerint édesítő+ rizstejszín és olaj keveréke a kenéshezElkészítés:A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, majd alaposan összedolgozzuk. Majd az almát, édesítőt és diót összekeverjük. A tésztát két részre osztjuk, majd az egyiket kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, rátesszük a tölteléket, majd a másik kinyújtott lapot. Lekenjük rizstejszínes olajjal. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.