GYÜMÖLCSKENYÉR - ABY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.16.
  • 1

Hozzávalók:4 db tojás25 dkg Aby házi kenyérliszt1 cs sütőpor2 ek édesítő (1:4)1,5 dl rizstej5,5 dkg tördelt dió16,5 dkg aszalt gyümölcs – apró darabokra vágvaElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, sütőport és az édesítőt összekeverjük. A sárgáját kikeverjük a rizstejjel. Hozzáadjuk a liszthez, majd alaposan kikeverjük. Majd hozzáadjuk a tojáshabot, óvatosan kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót és az aszalványokat, elkeverjük. Majd szilikon kenyérformába tesszük és 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.