GESZTENYÉS - DIÓS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.24.
  • 6

Hozzávalók (18 cm formához)Piskóta:4 db tojás8,5 dkg Aby házi kenyérliszt5 gr sütőpor1 ek édesítő (1:4)Krém:25 dkg gesztenye12,5 dkg darált dió2 -3 ek édesítő (1:4)1,2 dl rizstejszín+ fondant bevonat (Dr.Oetker – fehér)+ olvasztott csoki+ dekor cukorkákElkészítés:A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel. Majd a hab felét beletesszük, kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a habot. 3 lapot sütünk belőle (180 fokon, kb 10-20 perc alatt – 18 cm es formában).A krémhez a gesztenyét villával alaposan összetőrjük, majd hozzáadjuk az édesítőt, majd a rizstejszínt és kikeverjük, végül hozzáadjuk a darált siót, jó alaposan kikeverjük.Majd ha meghűltek a piskóta lapok, akkor megtöltjük.Hagyjuk pár órát a hűtőben összeállni, majd a fondantot kinyújtjuk (kezünkkel kicsit melegítsük, hogy jobban tudjuk nyújtani), majd beborítjuk a tortát. Csokival és dekor cukorkákkal díszítjük.