DIÓS PATKÓ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.20.
  • 1

Hozzávalók:20 dkg Mester kelt tészta liszt20 dkg Mester süteményliszt10 dkg puha margarin10 dkg puha zsír2 ek édesítő (1:4)5 gr porélesztő10 gr Orgran tojáspótló + 5 ek vízkb 1 - 1,5 dl rizstej+ darált dió édesítővel és némi rizstejjel keverve+ rizstejszínes olaj a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót,
zsírt és margarint, majd jó alaposan kidolgozzuk.Majd hozzáadjuk a rizstejet, és készre gyúrjuk. Hagyjuk 30 percet pihenni. Majd kinyújtjuk, kockákra vágjuk és megtöltjük dióval, majd feltekerjük és kiflit formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejes olajjal, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.