BEJGLI - MESTER CSALÁD (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.17.
  • 3

Hozzávalók (4 rúdhoz)30 dkg Mester süteményliszt30 dkg Mester kelt tészta liszt20 dkg zsír1,5 cs porélesztő2 db tojássárgája4 ek édesítő (1:4)3,25 dl langyos rizstejTöltelék:Almás dióskb 25-30 dkg darált dió, ebbe belereszelünk 2 db közepes almát, édesítjük és annyi rizstejet adunk hozzá, hogy kenhető massza legyenSzilvás-diós20-25 dkg darált mák - 10 dkg szilvalekvár -édesítő - és annyi rizstej,hogy kenhető massza legyen+ rizsliszt a nyújtáshoz+ a megmaradt tojásfehérje a kenéshezElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a puha zsírt, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a rizstejet és alaposan kidolgozzuk. Egy órát kelesztjük.Majd rizslisztes lapon 4 fele vesszük őket, kinyújtjuk téglalap alakra. Megkenjük a töltelékkel. Két hosszanti szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük a tojássárgájával. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ismét lekenjük a tojásfehérjével és további kb 10-15 percig sütjük.