BEJGLI - ÉLESZTŐMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.12.11.
  • 7

Hozzávalók (1 nagy vagy 2 kisebb - én nagyot készítettem)10 dkg barna rizsliszt10 dkg kölesliszt1,5 ek édesítő (1:4)30 gr útifűmaghéj60 gr útifűmaghéj őrlemény4 dkg tápiókakeméynítő6 gr sütőpor3,4 dl víz1 kk citromlé/ecetTöltelék:20-25 dkg darált dió - édesítő - rizskrém és víz keveréke (kenhető masszának kell lennie)+ köles liszt a nyújtáshoz+ kókuszolaj/olajElkészítés:A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Majd egy szilikon lapon kinyújtjuk (nyugodtan szórjunk alá egy kis köleslisztet), majd rákenjük a diós masszát. Két hosszanti szélét behajtjuk, majd a másik oldalról feltekerjük. Majd sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal nagyon vékonyan lekenjük.180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.