HABOS KRÉMES CSOKIS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.11.04.
  • 8

Hozzávalók:6 db tojás7 dkg Nocarb rost sütőmix1 cs sütőpor2 ek édesítő (1:4)0,5 dl vízKrém:6 dl víz6 db tojásfehérje1 cs vaníliás pudingporízlés szerint édesítő2 db tojássárgája+ Mester diabetikus étbevonóElkészítés:A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk. A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a hab felét, elkeverjük. Majd beletesszük a rost sütőmixet és sütőport, kikeverjük, végül beleforgatjuk a maradék habot. 18 cm es formába öntjük, majd kb 25-30 perc alatt megsütjük.A krémhez a vízzel kikeverjük a pudingot, tojássárgáját és az édesítőt. A tojásfehérjét felverjük habbá. Ha sűrűre főtt a krém, akkor hozzáadjuk a habot és jól beleforgatjuk.Simára keverjük.Majd ha meghűlt a piskóta kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.Tetejét csokival borítjuk.Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.