VIRSLIS MÚMIA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.10.31.
  • 3

Hozzávalók:20 dkg Aby kenyérliszt1 db tojássó4 gr porélesztő60 gr rizstejszínkb 0,6 – 0,7 dl víz+ virsli ( 4 db)+ 1 db tojás a kenéshezElkészítés:A lisztben elkeverjük az élesztőt, majd a sót. Majd hozzáadjuk a tojást és rizstejszínt, elkeverjük, majd beledolgozzuk a vizet. 1 órát meleg
helyen kelesztjük. Majd lisztezett lapon kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A virsli picit több, mint felére tekerünk a csíkokból, majd a tetejét is betekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással
és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.