VEGÁN HAMBURGER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.08.18.
  • 8

Hozzávalók:10 dkg csiceriborsó liszt10 dkg köles liszt2,5 dkg lenmagliszt20 gr útifűmaghéj10 gr útifűmaghéj őrlemény3 gr xantánsó1 cs sütőpor1 ek ecet3,4 dl víz+ szezámmag a szóráshzElkészítés:Az száraz alapanyagokat egy nagy tálba kimérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az ecetet és vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.Két nagy bucit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük, 10 percet pihentetjük. Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.Sajtos cukkini pogácsa (én ezt tettem bele)kb 40 dkg cukkini lereszelvesó15 dkg reszelt növényi sajtútifűmaghéjElkészítés:A cukkinit besózzuk, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk. Majd hozzáadjuk a növényi sajtot, és annyi útifűmaghéjat, hogy összeálljon. Forró olajban kisütjük.