SZAMÓCÁS "SAJTTORTA" (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.08.31.
  • 9

Hozzávalók:1.réteg25 dkg darált dió (ebből 10 dkg durvára darált!)30 dkg datolya (ezt beáztatjuk 1-2 órára)3 ek kókuszkrém2. - 3. réteg25 dkg kesudió (ezt beáztatjuk 3-4 órára)10-15 dkg eritrit0,75 dl kókuszolaj2 ek vanília aroma5 kk agave szirup30 dkg szamóca (nekem fagyasztott volt)útifűmaghéj+ mentes csokiElkészítés:Az 1. réteg alapanyagait alaposan összeturmixoljuk, majd egy 18 cm forma aljára nyomkodjuk.a kesudiót összeturmixoljuk (használhatunk botmixert is. Majd hozzáadjuk az eritritet, kókuszolajat, agavé szirupot,vanília aromát, és ezekkel is összeturmixoljuk. Ennek a 3/4 ed részét rátesszük a datolyás rétegre. A maradékhoz hozzáadjuk a felengedett szamócát, összeturmixoljuk vele, majd annyi útifűmaghéjat keverünk hozzá, hogy szilárdabb legyen. Majd rátesszük a kesus rétegre. Végül olvasztott csokival borítjuk.